تبلیغات
زندگیتان را متحول کنید - چگونه غذا را سالم سرخ کنیم؟
 
درباره وبلاگ



مدیر وبلاگ : امیرحسین دوست شما
جستجو

زندگیتان را متحول کنید
با انجام کارهای خیلی ساده مسیر زندگیتان را تغییر دهید




چگونه غذا را سالم سرخ کنیم؟

سرخ کردن غذا


همه می‌دانند غذای آب پز هر چه قدر هم که هنرمندانه درست شده باشد، باز به پای غذای سرخ ‌شده نمی‌رسد. غذایی که سرخ می‌شود، اگرچه برای خیلی‌ها ضرر دارد، اما طعم خیلی خوب آن هنوز رقیبی پیدا نکرده است. البته حالا که پای چربی خون به بدن خیلی‌ها باز شده، باید باور کرد که غذای آبپز سالم‌ترین نوع غذاست.


 

بعضی وقت‌ها چاره‌ای جز سرخ کردن مواد غذایی نیست. پس اگر بر سر دوراهی آبپز کردن و سرخ کردن، دومی را انتخاب کردید چند نکته مهم را از یاد نبرید.

گام نخست انتخاب صحیح روغن است آن هم روغن مخصوص سرخ کردنی که نقطه دود بالایی دارد. این روغن‌ها قبل از این‌ که دود کنند و در هوا پخش شوند، می‌توان آن ها را تا درجه بالایی حرارت داد.

این نکته‌ای است که نباید راحت از کنارش گذشت، چون وقتی روغن به نقطه دود می‌رسد، ترکیب آن شروع به تغییر می‌کند و کف‌هایی روی آن تشکیل می‌شود که برای بدن مضر است.

 

هر روغن تا چند درجه؟

اما پیش از آن که بخواهیم روغن مناسب سرخ کردن را انتخاب کنیم، باید با نقطه دود بعضی از روغن‌ها آشنا شویم:

روغن آفتابگردان 264 درجه سانتی‌گراد، روغن سویا 241 درجه سانتی‌گراد، روغن کانولا 238 درجه سانتی‌گراد، روغن ذرت 236 درجه سانتی‌گراد، روغن بادام زمینی 231 درجه سانتی‌گراد و روغن زیتون 190 درجه سانتی‌گراد.

 

این کارها را نکنید!

حالا که روغن مناسب را انتخاب کردید وقت آن است تا از بعضی کارهایی که به آن عادت دارید دست بکشید، همان کارهایی که ناخواسته باعث دودکردن روغن شما می‌شود.

پس، از این به بعد برای سرخ کردن غذا روغن‌های گیاهی را با هم مخلوط نکنید، نگذارید ذرات خارجی وارد روغن شوند، به روغن نمک نزنید، شعله اجاق گاز را زیاد نکنید و حرارت را ملایم نگه دارید، از یک مقدار مشخص روغن چند بار استفاده نکنید، زمان حرارت دهی به روغن را کم کنید و بالاخره ظرف روغن را دور از نور و گرما نگه دارید.

 

قبل از سرخ کردن غذا باید بدانید

وقتی روغن مناسب را خریدید و آن را خوب نگهداری کردید، وقت آن است تا راه‌های درست سرخ کردن غذا را هم تمرین کنید. پس قبل از این که مواد غذایی را داخل روغن بیندازید، ابتدا روغن را تا درجه حرارت مناسب گرم کنید (مثلا تا حدود190درجه سانتی‌گراد).

در این درجه حرارت، ماده ی غذایی به سرعت به دور خودش لایه‌ای محافظ می‌بندد که مثل یک عایق از نفوذ روغن به درون آن جلوگیری می‌کند. یادتان باشد اگر روغن را زیادتر از حد داغ کنید، این لایه محافظ می‌سوزد و دوباره روغن به داخل مواد می‌رود.

نمک زدن به مواد غذایی هنگام سرخ شدن را هم فراموش کنید، چون این کار باعث زودتر دود کردن روغن و کاهش عمرش می‌شود. همچنین نمک باعث می‌شود آب مواد غذایی خارج شود و وقتی مواد در روغن افتاد، روغن به بالا پاشیده شود.

اگر نمک زدن به غذا در حال سرخ شدن عادت همیشگی شماست و این کار را در ظروف آلومینیومی انجام می‌دهید باید بدانید که نمک به کار رفته در غذا باعث تخریب ظروف آلومینیومی و نفوذ آلومینیوم به درون روغن و در نتیجه ایجاد مسمومیت در انسان می‌شود.

اگر می‌خواهید سبزی‌های فریز شده را سرخ کنید باید بدانید برای این که سبزی‌های یخ زده، روغن کمتری جذب کنند باید در همان حال یخ‌زدگی سرخ شوند.

از انباشتن زیاد مواد غذایی در روغن هم پرهیز کنید، چون این کار باعث می‌شود حرارت روغن پایین بیاید و قبل از تشکیل لایه عایق به دور غذا، روغن به داخل غذا نفوذ کرده و حاصل کار، غذایی چرب شود.

 

روغن‌های چند بار مصرف

خیلی‌ها فکر می‌کنند که نمی‌توان روغنی را که یک بار از آن استفاده شده است، دوباره به کار برد، اما با رعایت برخی نکات می‌توان از روغن تا چند مرتبه استفاده کرد.

پس به یاد داشته باشید اگر چند نوع روغن را با هم مخلوط نکنید، اگر حرارت به کار رفته در هر بار سرخ کردن مناسب باشد، اگر درون روغن ناخالصی‌هایی چون نمک و ادویه نباشد، اگر روغن با آب مخلوط نشده باشد و اگر بعد از پایان پخت و سرد شدن، روغن در ظرفی تمیز و دربسته ریخته شده و در یخچال یا جایی دور از نور نگهداری شده باشد، به شرط آن که شکل ظاهری‌اش را از دست نداده باشد، می‌تواند برای چند بار دیگر هم مورد استفاده قرار بگیرد.

 

این روغن‌های دور ریختنی

اگر این نشانه‌ها را در روغنی که قصد نگهداری‌اش را دارید دیدید، نگران نباشید و با خیال راحت آن را دور بریزید:

ایجاد کف در سطح روغن، تیره شدن روغن، بوی نامطبوع، ظاهر نشدن حباب روی روغن هنگامی که ماده غذایی را به داخل آن می‌اندازید و روان نبودن روغن هنگام ریختن آن در ظرف.

 

فقط روغن سرخ کردنی برای سرخ کردن

روغن‌هایی که برای سرخ کردن استفاده می‌شوند، باید حتما روغن مخصوص سرخ کردن باشند و به هیچ عنوان نباید از روغن مایع استفاده کرد، زیرا حرارت بالا باعث می‌شود ماده‌ای سرطان زا در روغن های مایع معمولی به وجود آید که بسیار خطرناک است.

به هیچ عنوان نباید از روغن هایی که مورد استفاده قرار گرفته‌اند (حتی اگر حالت زلال داشته باشند) مجددا استفاده کرد. چنانچه بعد از سرخ کردن روغن، باقیمانده آن به ظرف اصلی برگردانده شود باعث فساد سریع‌تر روغن‌ سالم قوطی می‌شود.

روغن هایی که در سرخ کن‌ها استفاده می‌شود، چنانچه بیش از یک بار حرارت ببینند سلامت شان زیر سئوال می رود.

در کل بهتر است افراد به جای سرخ کردن مواد غذایی از روش هایی همچون آب‌پز، بخارپز، کباب کردن و یا فر که ضرر کمتری برای بدن دارند، استفاده کنند.





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


یکشنبه 24 بهمن 1389 :: نویسنده : امیرحسین دوست شما
نظرات ()
جمعه 13 مرداد 1396 09:52 ق.ظ
I'm gone to tell my little brother, that he should also visit this
website on regular basis to obtain updated from hottest news update.
شنبه 7 مرداد 1396 01:31 ق.ظ
Hey! I understand this is kind of off-topic however I had to ask.
Does managing a well-established website such as yours
require a massive amount work? I'm brand new to blogging but I
do write in my diary on a daily basis. I'd like to start a blog so I can easily share my experience and
thoughts online. Please let me know if you have any ideas or
tips for brand new aspiring blog owners. Appreciate
it!
جمعه 6 مرداد 1396 05:38 ب.ظ
I think the admin of this website is in fact working hard for his website, as here every data is quality
based data.
جمعه 6 مرداد 1396 08:18 ق.ظ
I do not know if it's just me or if perhaps everybody else encountering problems with your site.
It appears like some of the text within your content are running off the screen. Can somebody else please provide feedback and
let me know if this is happening to them as well? This could be a problem with my internet browser because I've had this happen previously.
Cheers
پنجشنبه 29 تیر 1396 08:22 ب.ظ
It's a shame you don't have a donate button! I'd certainly donate to
this fantastic blog! I suppose for now i'll settle for bookmarking
and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to new updates and will share this blog with my Facebook group.
Chat soon!
شنبه 10 تیر 1396 05:10 ب.ظ
I'm very happy to read this. This is the type of manual that needs to be given and not the random misinformation that's at the other blogs.
Appreciate your sharing this greatest doc.
سه شنبه 23 خرداد 1396 04:45 ق.ظ
I'm curious to find out what blog system you are working with?
I'm experiencing some small security problems with my latest website and
I would like to find something more risk-free. Do you have
any suggestions?
پنجشنبه 18 خرداد 1396 05:45 ب.ظ
I loved as much as you'll receive carried out right here.
The sketch is attractive, your authored subject matter
stylish. nonetheless, you command get got an nervousness over that you wish
be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same
nearly very often inside case you shield this hike.
شنبه 13 خرداد 1396 03:43 ق.ظ
I don't even know the way I ended up right here,
however I thought this put up was great. I don't recognize who you are
however certainly you're going to a well-known blogger for those who aren't already.
Cheers!
سه شنبه 2 خرداد 1396 02:20 ب.ظ
Thanks for sharing such a nice thought, post
is pleasant, thats why i have read it completely
دوشنبه 1 خرداد 1396 12:28 ب.ظ
Have you ever thought about adding a little bit more than just your articles?
I mean, what you say is valuable and everything.

Nevertheless think about if you added some great
visuals or videos to give your posts more, "pop"!
Your content is excellent but with pics and video clips, this site could certainly be
one of the greatest in its niche. Fantastic blog!
جمعه 29 اردیبهشت 1396 09:34 ق.ظ
Glad to be one of several visitors on this awesome site :D.
چهارشنبه 6 اردیبهشت 1396 06:42 ب.ظ
Hola! I've been following your blog for a while now and finally
got the bravery to go ahead and give you a shout out from Atascocita Tx!
Just wanted to mention keep up the good job!
شنبه 2 اردیبهشت 1396 07:34 ب.ظ
I visited many sites except the audio quality for audio songs present at this web
site is genuinely fabulous.
چهارشنبه 30 فروردین 1396 01:21 ق.ظ
This is a topic that is close to my heart... Cheers! Exactly where are your contact details though?
دوشنبه 28 فروردین 1396 05:44 ب.ظ
Great site you have here.. It's difficult to find
good quality writing like yours these days. I seriously appreciate people like you!

Take care!!
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر